GRUPPER

Här kan du läsa om de grupper som erbjuds på Room for Recovery.

För att se datum titta under fliken Kalender.

Gongbad

Under ett Gongbad badar du i gongens magi. Vi inleder stunden med en enkel men kraftfull förberedande meditation för att du till fullo ska kunna tillgodogöra dig gongens helande ljud och vibrationer. Därefter lägger du dig ner på en yogamatta av ull och bäddar in dig med bolster och filtar, slappnar av och låter gongen möta dig precis där du är.

Ett Gongbad kan arbeta mera terapeutiskt än en Gongvila vilken syftar till ren återhämtning och vila. Under ett Gongbad drivs gongen tidvis upp i intensiva partier där du kan komma i kontakt med undangömda känslor och kroppsminnen för att sedan ha möjlighet att släppa taget om dessa.

15 minuter innan Gongbadets början öppnas ytterdörren till Room for Recovery så kom gärna några minuter innan vi börjar och landa på mattan i lugn och ro.  Ullmatta, filtar och bolster finns framtaget till dig när du kommer. För att skapa ytterligare förutsättningar för att gå in i dig kan du ta med en sjal eller liknande att lägga över ögonen.

Vänligen respektera varandra genom att samtala så lite som möjligt när du väl har trätt in i rummet. Ta vara på möjligheten att helt kunna gå in i dig själv för en stund.

Avbokningsregler: Du kan kostnadsfritt avboka Gongbadet fram till 48 timmar innan din bokade tid. Får du förhinder tätt in på kan du alltid ge bort din plats till någon du tror skulle uppskatta stunden.


Gongvila

Gongvila handlar om helt kravlös och prestationsfri återhämtning. Efter en inledande meditation bäddar du ner dig med bolster och filtar på ullmattan. Du guidas ner i avslappning och tar sedan emot gongens helande, mjuka toner och vibrationer. Gongen möter dig precis där du är därmed blir varje möte unikt.

Observera att under en Gongvila drivs inte gongen upp till de intensiva partier som förekommer under ett Gongbad. Här handlar det enbart om att tillåta sig att vara i mottagande och djup vila. Att vila på detta sätt ger förutsättningar för djupt helande vilket kan ge effekter som bättre sömn, dämpade stressreaktioner och ett större lugn.

15 minuter innan Gongvilan börja öppnas ytterdörren till Room for Recovery så kom gärna några minuter innan vi börjar och landa på mattan i lugn och ro.  Ullmatta, filtar och bolster finns framtaget till dig när du kommer. För att skapa ytterligare förutsättningar för att gå in i dig kan du ta med en sjal eller liknande att lägga över ögonen.

Vänligen respektera varandra genom att samtala så lite som möjligt inne i rummet. Ta vara på möjligheten att helt gå in i dig själv för en stund.

Avbokningsregler: Du kan kostnadsfritt avboka Gongvilan fram till 48 timmar tätt in på innan din bokade tid. Får du förhinder tätt in på kan du alltid ge bort din plats till någon du tror skulle uppskatta stunden.


Restorative Gong

Under den här stunden tar du emot gongens magiska toner och vibrationer i en vilsam Restorative Yoga-position som hjälper din kropp in i djup avslappning. 

Du blir guidad och hjälpt in i position där kroppen stöttas med hjälp av bolster, filtar och block. När kroppen känner sig hållen och trygg får den möjlighet att aktivera det parasympatiska nervsystemet och därmed ägna sig åt återuppbyggnad och läkning. 

När du har landat in i positionen, vilar du där och låter gongen mjukt omfamna dig och föra dig ännu djupare ner i avslappning. 

Under Restorative Gong drivs inte gongen upp i några intensiva partier utan spelas mjukt. Här handlar det enbart om att tillåta sig att vara i mottagande och återhämtning. 

Ullmatta, filtar, block och bolster finns framtaget till dig när du kommer. Vill du kan du ta med en sjal eller dylikt att lägga över ögonen för att ytterligare främja en djup vila. Ullmatta, filtar och bolster finns framtaget till dig när du kommer. 15 minuter innan vi början öppnas ytterdörren till Room for Recovery så kom gärna några minuter innan vi börjar och landa på mattan i lugn och ro.

Vänligen respektera varandra genom att samtala så lite som möjligt när du väl har trätt in i rummet.

Avbokningsregler: Du kan kostnadsfritt avboka Restorative Gong fram till 48 timmar innan din bokade tid. Får du förhinder tätt in på kan du alltid ge bort din plats till någon du tror skulle uppskatta stunden.


MediYoga & Gongvila

MediYoga är en mjuk, lugn och inkännande yogaform med stort fokus på att möta sig själv precis där man är. MediYoga handlar aldrig om prestation och du anpassar övningarna efter din egen förmåga. Med hjälp av MediYoga kan du skapa förutsättningar för djup balans och läkning i kropp och själ.

I vanliga fall avslutar vi med meditation men under MediYoga & Gongvila mediterar vi innan du tar emot gongens helande ljud och vibrationer. Detta för att du ska ha möjlighet att helt stanna kvar i det tillstånd gongen tar dig till.

Du behöver inga förkunskaper utan du blir varsamt vägledd genom varje övning och alla delar under stunden tillsammans.

15 minuter innan passets början öppnas ytterdörren till Room for Recovery så kom gärna några minuter innan vi börjar och landa på mattan i lugn och ro.  Ullmatta, filtar och bolster finns framtaget till dig när du kommer. För att skapa ytterligare förutsättningar för att gå in i dig kan du ta med en sjal eller liknande att lägga över ögonen när du vilar med gongen.

Vänligen respektera varandra genom att samtala så lite som möjligt när du väl har trätt in i rummet.

Avbokningsregler: Du kan kostnadsfritt avboka MediYoga fram till 48 timmar innan din bokade tid. Får du förhinder tätt in på kan du alltid ge bort din plats till någon du tror skulle uppskatta stunden.


MediYoga & Reiki online

MediYoga är en mjuk, lugn och inkännande yogaform med stort fokus på att möta sig själv precis där man är. MediYoga handlar aldrig om prestation och du anpassar övningarna efter din egen förmåga. Med hjälp av MediYoga kan du skapa förutsättningar för djup balans och läkning i kropp och själ. Stunden avslutas med en 3-minuters andningsmeditation som du gärna kan förlänga efter vi avslutat.

Som pricken över i får du under passets gång Reiki på distans. Det är individuellt hur varje enskild individ upplever Reiki, det beror helt på vad du har med dig in i stunden. Upplevelsen kan vara allt från ett lugn och djup avslappning till fysiska förnimmelser. Även effekterna av Reiki är individuella och det kan vara subtilt, som att du sover bättre, har mera tålamod, ser ljusare på tillvaron till att du rent fysiskt mår bättre.

Praktisk information:
Du bokar din plats via Bokadirekt.
Hitta ett utrymme där du kan vara ifred, ta fram yogamatta, filtar och det du behöver för att kunna sitta bekvämt.
Ca 10 minuter innan vi börjar får du ett mail från Bokadirekt till den adress du angett vid bokningen innehållande en länk till Meet (Googles online-gruppslösning) . Dyker det inte upp i din inkorg kika i skräpposten.
Jag guidar dig genom alla delar i vår MediYoga & Reiki-stund. Du behöver inga förkunskaper.
Både MediYoga och Reiki är godkända som friskvård så har du friskvårdskort via Bokadirekt så använd gärna det.
Får du förhinder och därmed inte kan vara med på själva MediYogan så får du ändå ta del av Reiki då jag skickar till dig ändå och den når dig oavsett var du är och vad du gör.

Avbokningsregler: Du kan kostnadsfritt avboka MediYoga & Reiki online fram till 48 timmar innan din bokade tid.